İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Millet İttifakı'na eleştiriler yöneltmişti. Bu açıklamalarının ardından Habertürk gazetesi muhabiri Mehmet Akif Ersoy'a mesaj atarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le görüşeceğini ve istifa edeceğini açıkladı. Ancak kulislere yansıyan bilgilere göre, Akşener görüşme randevusunu iptal etti. Bunun üzerine Ağıralioğlu, kısa bir yazıyla partisine istifa dilekçesini sundu. İstifa dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine İyi Parti üyeliğimden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yavuz Ağıralioğlu, son açıklamasında Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceği bilgisini de paylaşmıştı.

İYİ PARTİ'DEN TEPKİ

İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu, Yavuz Ağıralioğlu'nun istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, istifa kararının kişinin kendi tek taraflı bir karar verme usulü olduğunu belirtti. Dolayısıyla, Genel Başkan ile yapılacak görüşmenin anlam ve önemini yitirdiğini ve herhangi bir görüşme gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Ağıralioğlu daha önce yaptığı açıklamalarda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun zorla aday yapılmasına karşı olduğunu belirtmiş ve adaylık müracaatında da bulunmamıştı. İstifasının nedeni olarak, kendi sözlerinin gereği olduğunu ifade ederken, parti teşkilatlarının hissiyatının bilinmesini istedi ve İYİ Parti ailesinin hiçbir ferdinin, bu itiraz sebebiyle üzülmesini ve itham edilmesini istemediğini vurguladı.