2019 yılındaki yerel seçim döneminde düzenlendiği basın topantısında YSK üyelerine 'alenen hakaret' ettiği gerekçesi ile yargılandığı dava günü Twitter hesabından herkesi Saraçhane'de buluşmaya çağıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımına İYİ Parti lideri Akşener'den arabadan çekindiği selfie ile Ankara'dan İstanbul'a yola çıktığına dair paylaşım gelmişti. Davanın görüldüğü gün CHP lideri Kılıçdaroğlu Almanya'ya gitmiş kararın çıkmasının ardından ise hemen Türkiye'ye geri dönmüştü.

Dava sonucunun ardından Saraçhane'de beraber konuşma yapan Akşener ve İmamoğlu'nun mitingi çok konuşulmuştu. İYİ Parti'li Çıray'dan bugün çok konuşulacak bir açıklama geldi. Çıray, Akşener'in İmamoğlu'nun yanına hızla gitmesinin kendilerine avantaj sağladığını belirtti.

'Bu durum sizin oylarınızı artırdı mı? Akşener'in, İmamoğlu'nun yanına önce gitmesi Kılıçdaroğlu'nun aleyhine mi oldu?' sorusuna şu yanıtı verdi: 

"Bunu yapmak için yapılmadı ama milletin gözü önündeki hadise. Millet o sırada bir dal aradığında siz dal uzatıyorsanız hemen karşılığını verir. Kılıçdaroğlu'nun olmaması bizim lehimize oldu. Ama Lehimize olsun diye yapmadığımızı tekrar ifade edeyim. Bunu kim planlayabilir? Kimsenin aklına gelmez.''