Özel bir televizyon kanalına konuk olan  İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, dün sabah saatlerinde partilerinin İstanbul Başkanlığına ateşli saldırının ardından emniyet ve valilik tarafından yapılan açıklamaları inandırıcı bulmadıklarını söyledi.

Merter'deki binaya yapılan saldırının ardından olayın faili inşaat bekçisi yakalandı.

Olaya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada olayın saldırı olmadığını, 'hırsızlık' girişimi kovalaması sonucunda tesadüfi olarak kurşunların İYİ Parti Başkanlığı binasına isabet ettiği açıklandı:

"Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile beraber yakalanması yapılmıştır"

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın ardından konuk olduğu programda İYİ Parti'li Kavuncu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kavuncu ateş açılan iki yerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in fotoğraflarının olduğunun altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

''Biz bu açıklamaları hiç inandırıcı bulmadık. 2 kurşun ne hikmetse İyi parti binasına isabet etmiş. Olayın saatine dair elimizde bir bilgi yok. Bir kurşun ön taraftan koltuğun oraya girmiş orada biri oturuyor olabilirdi. Diğer kurşun da toplantı odamızda genel başkanımızın fotoğrafına denk gelmiş. Kurşunların isabet ettiği iki yerde de ne tesadüf ki Genel Başkanımız Meral Akşener'in fotoğrafı var.

Ülkede bu tip olayların dönmediği bu tip konuşmaların yapılmadığı bir gündem olsaydı biz o zaman buna kriminal bir olay diyebilirdik. Ama burası Türkiye... Biz bu tehditleri çok kez aldık. Bu dili kullanan bir Cumhurbaşkanı olursa bunları yaşarız.

Biz polis koruma noktası da istedik. Ama özel güvenlik var binada. Bildiğime göre diğer partilerin binalarında polis koruma noktaları var.

Bu küçümsenecek önemsenmeyecek bir mesele değil. Yapılması gereken tek bir şey var 14 Mayıs'ta seçimi almak. Bu bir zihniyet meselesi. Bizim bunu seçimle değiştirmekten başka çıkışımız yok."