YSK üyeleri hakkında açılan davaya işaret eden gazeteci Mengü, "Cumhur İttifakı İmamoğlu'nun aday olmasını istemiyor mu?" sorusunu Buğra Kavuncu'ya yöneltti.Kavuncu, İmamoğlu'nun adının adaylık için geçtiğini ve bunun da son derece doğal olduğunu, İmamoğlu’nun İstanbul seçimlerinde iyi bir performans sergilediğini belirtti. Ankara ve İstanbul’daki seçimler kıyaslandığında İmamoğlu’nun iktidar tarafından 'istenmeyen rakip' olarak öne çıktığını belirten Kavuncu, şunları söyledi:

“İstanbul gibi çok önemli bir kentte belediye başkanlığı yarışı oldu. Kampanya açısından çok yüksek bir performansı var sayın İmamoğlu’nun. Yarıştığı kişi AKP için de çok güçlü bir isimdi ki cumhurbaşkanı da devreye girdi. Ankara’daki belediye seçimleriyle bunu kıyasladığınızda İstanbul’daki çok daha yoğun. İmamoğlu, hem enerjisi hem performansıyla elbette istenmeyen bir rakip olabilir.”

Kavuncu, İYİ Parti lideri Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a 'Aday olursanız size destek veririz' dediği iddiasıyla ilgili soruya, “Bize aleni şekilde yansıyan bir şey yok. Ben de basından öğrendim”  dedi.