İYİ Parti'nin 14 Mayıs'taki seçimlerde başarısız olmasının ardından, parti içinde eleştiriler ve tartışmalar yaşanmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) ve Kurucular Kurulu Üyesi Tamer Kayaalp, Yedili Masa olarak bilinen DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi yöneticilerini hedef alarak eleştirilerde bulundu. Kayaalp, bu partilerin ikinci turda nasıl çalışılması gerektiği hakkında televizyon programlarında açıklamalar yaptıklarını ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin: Öğretmen atamalarında mülakat yapacağız! Mülakatı … Bakan Yusuf Tekin: Öğretmen atamalarında mülakat yapacağız! Mülakatı …

Ayrıca, Kayaalp, Türkiye'nin yaşadığı deprem ve ekonomik zorluklara rağmen muhalefetin oy oranını yükseltememesine tepki gösterdi. İYİ Parti'nin 6 ay önce kurulduğunu ve CHP'nin 15 vekil desteğiyle ancak seçimlere girebildiklerini belirten Kayaalp, 5 yılın ardından aynı oy oranını aldıklarını vurgulayarak bu durumu eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise daha önceki açıklamalarında DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi'ni hedef alarak "abidik gubidikler" olarak nitelendirmiş ve partisinin daha güçlü bir pozisyonda olmak istediğini ifade etmişti. Akşener ayrıca, "Oyunuz kadar konuşun" diyerek diğer partilere mesaj göndermişti.