14 Mayıs seçimlerinden önce HDP'nin 6'lı masanın adayı destekleyeceğini açıklaması ile İYİ Parti'nin duruma tepksiz kaldığını söyleyerek istifa eden Ağıralioğlu'nun parti kurup kurmayacağı, sürekli tartışılıyordu.

İstifasının ardından hernangi bir siyasi parti ile anlaşma sağlmayan Ağıralioğlu, parti kuracağına dair mesajını verdi.

Cumhuriyet'e konuşan Yavuz Ağıralioğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdiç Muhalefetin tüm imkanlara rağmen kazanamamasını büyük bir başarısızlık olarak niteleyen Ağıralioğlu, şu ifadeleri kaydetti:

Merkez Bankası harekete geçti! Mevduat faizleri değişti, işte bankaların güncel oranları Merkez Bankası harekete geçti! Mevduat faizleri değişti, işte bankaların güncel oranları

“Herkese son kez avans verildi. Tayyip Bey’e de son kez memleket teslim edildi, muhalefete de bu kadroyla son kez oy verildi. Muhalefet, bu kadar derde rağmen milletin ‘Memleketi düzeltin’ diyerek oy verebildiği taraf olamadı. İktidar ise bu kadar çözemediği ve hatta sebep olduğu probleme rağmen sorunları düzeltme fırsatını yeniden yakalayabildi”

YENİ PARTİ

Yeni parti kurup kurmayacağı merak edilen Yavuz Ağıralioğlu, kadrolarının hazır olduğunu söyledi. Gençlerin de inisiyatif alabilecekleri bir alan açacaklarını belirten Yavuz Ağıralioğlu, şöyle konuştu:

“Eski nesil siyaset bitti. Türkiye’de bizi kim kurtarsın hissiyatının değişmesi gerekiyor. Çok lezzetli bir siyasi iklim oluşturabileceğimize inanıyorum. Dersimizi iyi çalıştık. Neyin yanlış olduğunu analiz ettik. Bu millet kavga etmekten yoruldu”