Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına değil, adaylığının dayatılmasına karşı olduğunu çıkışında bulunan Yavuz Ağıralioğlu, dün itibarıyla partisinden istifa etti.

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı makamını bölücü terör örgütlerinin pazarlık masası haline getirdiğini belirten Ağıralioğlu, ''Gördüğüm lüzum üzerine İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum' sözleri ile dilekçesini parti genel merkezine sundu.

Yavuz Ağıralioğlu'nun Meral Akşener ile bugün 13.00'de yapacağı görüşme Akşener tarafından iptal edildi.

Ankara'yı sallayan istifanın ardından İYİ Parti'li pek çok isimden peş peşe tepkiler geldi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz Ağıralioğlu'nun İYİ Parti'nin 6'lı masaya dönmesi yönünde oy kullandığını hatırlatarak, neyin değiştiğini sosyal medya hesabından şu sözlerle sordu:

"Sormam gereken soru şu; Yavuz Ağıralioğlu hatırlarsın sanırım. Divanda senin de olduğun ortamda altılı masaya tekrar dönülmemesi konusunda ben görüş bildirirken, sen masaya dönülmesi konusunda el kaldırandın şimdi ne oldu?" 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'den de Ağıralioğlu'na bir tepki geldi. Erdem, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Bu seçimde isimlerin önemi yok. Onun için hiç kimse kendini kandırmasın. Mazeret aramasın. Milleti aptal yerine koymasın. Her kim ki tek adam rejiminin değişmesi için çalışmaz ve hakka, hukuka, adalete aykırı, vatana, millete, insana zarar veren bu düzenin devamına en ufacık bir katkı sağlar, değirmenine su taşırsa hesabını tarih önünde bir gün muhakkak verir. Bu seçim iyilikle kötülüğün seçimi işte o kadar. Bu da böyle biline."