Olaylı ayrılığın ardından Meral Akşener, dün gerçekleştirilen Millet İttifakı liderler Zirvesi'nde yer aldı. Altılı Masa'dan ayrıldıklarını açıklayan İYİ Parti'nin masaya geri dönmesi gündemi salladı.

Sürecin en başından bu yana 'kazanacak aday' vurgusu ile hareket ettiklerini belirten İYİ Parti'nin masaya geri dönmesini sağlayan maddenin ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak sürecin içinde aktif kalacaklarına dair ifade oldu.

Dün hareketli saatlerin yaşandığı Ankara'da Millet İttifakı'nın adayı kamuoyuna duyuruldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6 partinin ortak cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklandığı esnada Meral Akşener'in yüz ifadesi ise tartışma konusu oldu. 

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, CNN TÜRK ekranlarında Akşener'in yüz ifadesine dair yaptığı açıklamada, "Bugün şu konuşuluyordu, dendi ki Meral Akşener'in masaya dönme şartı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın icradan sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı yetkilileriyle ilan edilmesi. İYİ Parti bunun üzerine ikna oldu ve yeniden kumar masası dediği masaya oturdu. Ben Meral Hanım'ın yüz ifadesine bakıyorum o el sallamadaki gönülsüzlüğüne bakıyorum şu metne bakıyorum ortada bir sorun var. Bugün Ankara'da konuşulanlar sizin de kulağınıza geldi. Şu metinde yazan İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili bölüm sizce de sorun işaret etmiyorsa şuradan kalkıp gidelim. Perşembe akşamı da yine Meral Hanım imza attı ertesi gün kriz çıktı. Bugün yine imza attı yarın kriz çıkmayacağının garantisi yok ki. Yüz ifadesi zaten her şeyi anlatıyor. Geçen perşembe olanı biliyoruz."  yorumunda bulundu.