14 Mayıs seçimleri için Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eden Memleket Partisi lideri Muharrem İnce gündemden düşmüyor.

100 bin seçmen imzasına ulaşarak adaylığını kesinleştiren İnce ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi siyasetin gündemini sallamıştı. Adaylıktan çekilmeyen Muharrem İnce, muhalefet cephesinin oyları böleceğine yönelik eleştirilerin hedefi oldu.

Muhalif seçmenin sert eleştirilerine sık sık maruz kalan İnce'nin adaylığı ile ilgili ilk kez konuşan Meral Akşener, dikkat çeken sözler kullandı.

 tv100 canlı yayınında Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Akşener, Muharrem İnce'nin linç edilmesini doğru bulmadığını,  gönlünün İnce'nin seçimlerde Millet İttifakı saflarından girmesinden yana olduğunu söyledi:

DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti! DSP Genel Başkanı ile DEM Parti Milletvekili Meclis Bahçesinde Kavga Etti!

 " Millet İttifakı'nın içinde yer almasını isterdim ama CHP'den kopmuş bir arkadaşımız olduğu için CHP'nin getirmesi gereken bir durumdu, memnuniyet duyardım. Sayın İnce'nin bir linçe tabi tutulmasını doğru bulmuyorum. Sayın İnce ve Oğan'ın aday olma hakları analarının ak sütü gibi helaldir. Kuralları yerine getirmiş Türkiye'de yaşayan her bir vatandaş cumhurbaşkanı adayı olma hakkında sahiptir. Yüzer bin imza ile aday oldular. Bu saygı duyulacak bir iştir. Sayın İnce'nin lince tabi tutulmasını doğru bulmuyorum. İnce'nin oyları hakkında bir bilgim yok."