İYİ Parti lideri Akşener, partisinin TBMM'deki haftalık Grup Toplantısı'nda seçim gündemini ele aldı.

Meral Akşener, adım adım seçime gidilen şu günlerde iktidara gelmeleri halinde yapacakları çalışmalara değindi.

Akşener, 14 Mayıs tarihini işaret ederek, kazananın Türkiye olacağını söyledi:

''Hiç şüphem yok ki 45 gün sonra milletimiz en doğru kararı verecek. O büyük ferasetini cümle aleme gösterecek. Kendisini unutanlara, yok sayanlara iradesinin gücünü yeniden hatırlatacak. O kutlu gün geldiğinde kazanan Türkiye olacak.

Milletimizin önündeki tarihi seçimin arifesinde Türkiye'nin geleceği için vaat edilen seçenekler net bir şekilde ortada duruyor. Bir tarafta kadınlara şiddeti, tacizi, tecavüzü, ölümü reva görenler var; bir tarafta kadınların ve çocukların haklarını hukuklarını genişletmek isteyenler var. Bir tarafta Cumhuriyet değerlerine gıcık olanlar; diğer tarafta her 10 Kasım'da hüzünlenenler var. Bir tarafta ekonomiden eğitime hemen her alanda ülkemizi krizler yumağına sokan beceriksizlik abideleri var; diğer tarafta krizleri çözmeye talip olan liyakatli kadrolar var. Bir tarafta Sinan Ateş'in katillerine göz yumanlar var; diğer tarafta katillerinden teker teker hesap soracak olanlar var. Bir tarafta gücünü rant şebeklerinden, mafyalardan alanlar var; diğer tarafta gücünü milletin kutlu iradesinden alanlar var.''

Meral Akşener konuştuğu grup toplantısında ilginç bir soru sordu. Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin son günlerde medyada görünmediğine dikkat çeken Akşener, bakanların milletvekili olacakları yönünde yapılan açıklamaları da eleştirdi.

Geçtiğimiz hafta NTV ortak yayınında 14 Mayıs seçimlerinde bakanların milletvekili adayını olacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösteren İYİ Parti lideri, bakanların milletvekili olabilmesi için istifa etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

''İktidarın başı ve arkadaşları bu kadar açık ve net tablo karşısında milletin kararının ne olacağını gördükleri için paniğin pençesine düşmüş durumdalar. Daha dün Millet İttifakı'na bakanlık dağıtmakla uğraşanlar, bugün bakanlarını milletvekili yapma derdindeler. Bu bakanlar devletin gücüyle seçime girip buna 'Adil bir seçim' mi diyecekler? Böyle bir ilkesizliği kabul etmiyoruz. Madem kabine üyeleri aydınlanmayla vekil adayı olmaya karar verdiler, hodri meydan buyursunlar istifa etsinler. Madem milletin iradesine teslim olmaya adaylar o zaman devletin zırhını çıkarıp öyle aday olsunlar.

Ama yapamazlar, vazgeçemezler. Bir Nebati Bakan vardı ne oldu ona? O ışıltılı gözleri gören var mı? Ekonomi perişan, esnaf kan ağlıyorken, kayıp bakan Nemo'nun nerede olduğunu bilen var mı? Kendisi bir tek Sayın Erdoğan'ın basın açıklaması olduğunda bir anda beliriveriyor.''