Özel bir televizyon kanalına konuk olan Millet İttifakı ortaklarından Meral Akşener, HDP'nin 14 Mayıs seçimlerinde Kılıçdaroğlu'na vereceği desteği değerlendirdi.

HDP'nin kamuoyuna doğrudan duyurduğu desteğin ardından eleştirilerin hedefine oturtulan İYİ Parti lideri, HDP oylarının içinde PKK'yı desteklemeyenlerin de olduğunu söyledi:

"Kürt eşittir PKK'lı haline geldi bu ülkede. Bu yanlış. AK Parti, Kürtlerin oyunu istemiyor mu? İYİ Parti, Kürtlerin oyunu istemiyor mu? Türkiye'de yaşayan herkesin oyunu istiyoruz. HDP'nin içinde yüzde 100 PKK'yı destekleyenler Kürtlerin oyları elbette vardır ama PKK ile alakası olmayan insanların da verdiği oylar da vardır."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'li firma vaadi

Sosyal medya hesabından Atatürk Havalimanı ile ilgili bulunduğu vaat ile gündem olan Kılıçdaroğlu'na Akşener'den destek geldi. Kılıçdaroğlu'nun vaadinde bir sakınca görmediğini belirten İYİ Parti lideri şu ifadeleri kaydetti:

Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

''Sayın Kılıçdaroğlu'nun o iki Türk'ün kurduğu o şirketi, 'Türkiye'ye getirip uzay konusunda çalışma yapacağız' demesinde bir sakınca yok. Ben kişisel olarak ve partimiz olarak Atatürk Havalimanı'nı tekrar uluslararası havalimanı haline getirmek doğrudur diye düşünüyorum."