14 Mayıs seçimlerinin ardından bir süre sessizliğe bürünmesiyle dikkatleri üzerine çeken İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sahaya indi. Miting yapmama kararı alan Akşener, yaptığı ziyaretlerde vatandaşlarla birebir görüşme yapıyor.

Dün akşam da Habertürk ekranlarından gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Meral Akşener, önemli ifadelere imza attı.

SİNAN OĞAN'IN CUMHUR İTTİFAKI'NA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceğini dün kamuoyuna doğrudan açıklayan Sinan Oğan'ın kararına ilişkin Meral Akşener, kendisinde bu konuda olumlu ya da olumsuz değerlendirme yapma hakkını bulmadığını, bu değerlendirmeyi Sinan Oğan'a 14 Mayıs seçimlerinde oy veren seçmenlerin yapacağını söyledi.

Kişisel kararını saygıyla karşıladığını belirterek Oğan'a başarı dileyen İYİ Parti lideri, ona oy veren seçmenlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini düşünmediğini ifade etti. Akşener, soru üzerine, Oğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklemesine şaşırmadığını kaydetti.

"Ben, birinci turda geçilebileceğine inanmıştım''

14 Mayıs seçimlerinden zaferle çıkacaklarına inandıklarını belirten Akşener, açıklamalarından şu ifadeleri kaydetti:

"Ben, birinci turda geçilebileceğine inanmıştım. Son 10 gün sahalarda 45 miting yapmışım, birçoğuna da Sayın Mansur Yavaş ile gittik. Mitinglerde Kılıçdaroğlu'na oy istediğim zaman alkışı görüyorsunuz. Bir de Erzurum'dan sonra ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun birinci turda seçimi alacağına inandım ve bunu da belirttim. Şimdi tersinden baktığımız zaman, Cumhur İttifakı'nda AK Parti, 2002'deki oyuna düştü. İlk defa 21 yılda. Sayın Erdoğan ikinci tura kaldı. Buna karşı Meclisi aldılar. Bu, Türkiye açısından bir fayda da getirebilir. Millet İttifakı olarak Sayın Kılıçdaroğlu'nu seçtirebileceğimize inanıyorum. Yasama Cumhur İttifakı'nda, yürütme Millet İttifakı'nda olduğunda hem denge ve denetleme devreye girer hem sonsuz yetkilere sahip cumhurbaşkanı kavramını yeniden sorgulamaya başlarız. İddia ediyorum ki o zaman sağduyu Türkiye'ye hakim olur ve hep beraber Mecliste hiç referanduma gerek kalmadan bütün partilerin 'Evet' oyuyla parlamenter sisteme geçiş olur. Bu dengeden dolayı seçmenin lehine olan, Sayın Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi."

CHP LİSTELERİNDEN SEÇİME GİREN PARTİLER

İşçiye, emekliye yok vekile var! Milletvekilleri 43 bin TL zam alacak İşçiye, emekliye yok vekile var! Milletvekilleri 43 bin TL zam alacak

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren Millet İttifakı bileşenleri içerisinde yer alan 4 partinin sonuçlara sağladığı katkıya yönelik eleştirilerin hatırlatıldığı Meral Akşener, "Ben o konuda yorum yapamam çünkü CHP'nin talebi bu. Yani ben biliyorum ki DEVA Partisine de Gelecek Partisine de Demokrat Partiye de Saadet Partisine de bizzat Sayın Kılıçdaroğlu bu teklifte bulundu." ifadelerini kullandı.