6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından üniversiteler, Nisan başına kadar uzaktan eğitime geçti ve KYK yurtları da depremzedelere tahsis edildi.

Alınan kararın ardından pek çok kesim, öncelikle eğitimin feda edildiği gerekçesi ile karara tepki gösterdi. 

Bugün ise Diyarbakır'daki çalışmaları ve bölgedeki son durumu inceleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, KYK yurtlarının depremzedelere açılmasını eleştirdi. KYK yurtlarının aile mahremiyetine aykırı olduğunu belirten Akşener, depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

İYİ Parti liderinin söz konusu açıklamaları ise şu şekilde:

''Çok büyük kaybımız var. Çok şehre yayılan bir deprem oldu. Kocaeli depremini yaşamış bir insan olarak ilk 72 saatin çok önemli olduğunu bilen biri olarak her bir ilimize arkadaşlarımızla beraber ziyaretler gerçekleştirdik. Hem Türkiye'yi yöneten iktidar partisine hem kamuoyuna bu sesi duyurmayı görev edindik. Ben 5'e çeyrek kala uyandırıldım özel kalemim tarafından.

Pandemide yüz yüze eğitim yapılamadı. Tablet ve internet eksiklikerini söylemiştim biz de bu eksiklikleri gidermeye çalıştık. İktidarın bunu çözmesi lazımdı. Diyarbakır’da gördüğüm şey de bu çocukların tablet eksiği var çadır kentte. Bazı eksiklikler var bir kısmını biz çözeceğiz bir kısmının da çözülmesini sağlayacağız.

Diyarbakır’dan sesleniyorum bizim aile mahremiyetimize 6 kişilik 10 kişilik yurt odasına sığdırmak doğru değildir. Erkek kız yurdu ayrıdır. böyle bir şey olamaz. KYK yurtlarındaki aileler kalamaz zaten kalmıyorlar. Aile mahremiyetine uygun değildir. Depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmesinden vazgeçilmesi lazım.''