İYİ Parti'nin plan ve programında bu hafta sonu ilk kongreleri var. Bu açıdan bakıldığında ilk olarak Afyonkarahisar il kongresini gerçekleştirecek partide kongrelerin 29 Ocak 2023 tarihinde sonlanması hedefleniyor.


İYİ Parti'de 3. olağan büyük kurultay çalışmaları devam ediyor. Parti, seçim takvimi kapsamında kurultay çalışmalarının ilk ayağı olan 'Mahalle delegesi' seçimlerine 29 Ekim tarihinde başlamış ve bu süreci böylece tamamlamıştı. Delege seçimlerinin sonrasında başlayan ilçe kongreleri ise bu hafta sonu tamamlanacak ve böylece İYİ Parti örgütlü olduğu 959 ilçede bu süreci tamamlamış olacak.

İl kongrelerini 11 Aralık Pazar günü başlayacak olan İYİ Parti bu açıdan bakıldığında ilk olarak Afyonkarahisar il kongresini gerçekleştirecek. İl kongrelerini 29 Ocak 2023 tarihine kadar devam etmesi beklenen partide 2023 seçim takvimine göre 3 olan büyük kurultayın tarihi de böylece netlik kazanmış olacak.


Kurultay Büyük Bir İhtimalle Seçim Öncesi Yapılmaz

İYİ Parti seçim İşleri başkanı Şenol Sunat, kongre sürecinin İYİ Parti Genel Merkezinin belirlemiş olduğu takvim çerçevesinde devam ettiğini ve bu hafta sonu ilçe kongrelerinin tamamlanacağı söyledi. İl kongrelerinin ise Afyonkarahisar ile başlangıç yapacağını dile getiren sanat şu ifadelere yer verdi;

“ Her şey gayet düzgün, zamanına uygun bir şekilde gerçekleştiriliyor. Demokratik bir biçimde gidiyor. Her siyasi partide olduğu gibi ufak tefek meseleler oluyor. Kendilerine haksızlık edildiğini düşünenler oluyor. Kongreler için kurulan komite olarak gelen her dosyayı, her şikayeti değerlendiriyoruz. Gerekirse dahil olup genelge ve tüzüğe uygun hareket edilmesi gerektiğini belirtiyoruz.”

Dedi.