Selçuk Bayraktar'dan, Murat Kurum'a destek! Selçuk Bayraktar'dan, Murat Kurum'a destek!

Dünkü Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı konulu toplantısından ortak anlayış kararı çıkmıştı. Meral Akşener'in il başkanları ve kurmaylarını acil toplantıya çağırması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı. İddialar Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmediği ve iki büyükşehir belediye başkanını aday olarak önerdiği yöndeydi.

Nitekim bugün Meral Akşener, İYİ Parti Genel Merkezi'nde basın önünde yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kendilerine diretildiğini ve kendilerinin iki büyükşehir belediye başkanının gerekeni yapıp kendi tabirleriyle "ateşten gömlek giyerek" aday olmalarını istedi. Meral Akşener bu çıkışıyla Millet İttifak'ından ve Altılı Masa'dan ayrılığını gösterdi. Bunun üzerine İYİ Parti'den istifa kararlarının bir bir geldiği iddia ediliyor.

Bu iddiayı kanıtlayan ilk örnek Bülent Gürsoy oldu. İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi, Ortadoğu Politikaları Başkanlığı Danışmanı ve eski Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Gürsoy, Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına destek vererek İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Bülent Gürsoy'un sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımı şöyle: 

"Tarihi bir süreçte, Türkiye’nin aydınlık geleceği açısından kritik önem taşıyan bir seçim öncesinde toplumun umutlarını yok eden bir kararla, fiilen; Millet İttifakı’nın dağıtılması ve 6’lı masa’nın bozulması kararı verilmesi, bu kararın hangi arka planla, hangi aktörler ve etkenlerle verildiğinin tarafımca anlaşılamaması, son 2 yılı aşkın süreçte kaynağı ve sebebi çözümlenemeyen kararlar alınması, popülerlik kavramı peşinden koşularak oyun bozmak üzerine iki belediye başkanının siyasi teamüllere aykırı yaklaşımlarla peşinden koşulması ve /veya ayartılmaya çalışılması, sonuçta da yıllardır verilen mücadelenin seçime aylar kalan bir süreçte heba edilmesi nedeniyle, İYİ Parti’den istifa ediyorum.”