Geçtiğimiz gün basına yansıyan haberlerde İsveç polisi tarafından aşırı sağcı bir göstericinin Türkiye'nin İsveç'teki büyükelçilik binası önünde bugün Kur'an-ı Kerim yakmayı hedefleyen bir eyleme izin vermesi tepkilere neden olmuş birçok siyasi partiden ve isimden peş peşe tepki gelmişti. Tüm tepkilere rağmen dün sözkonusu eylemin gerçekleştirilmesinin ardından Beyoğlu Tünel’deki İsveç Konsolosluğu önünde eylemler yapıldı.

Bugün Konsolosluk binasının camına  çalışanlar tarafından kağıt asıldı. Asılan kağıtta “Kitap yakan aptalın fikirlerini paylaşmıyoruz” sözleri yer aldı.

Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığın ardından ise İsveç Başbaşkanı Ulf Kristersson, sosyal medya hesabından dün yaşananların saygısızca olduğunu belirterek, şu açıklamada bulundu:

"İfade özgürlüğü demokrasinin temel bir parçasıdır. Ancak yasal olan her şey uygun olmayabilir. Pek çok insan için kutsal olan bir kitabı yakmak oldukça saygısızca bir eylemdir. Bugün Stockholm'de yaşananlardan dolayı rahatsızlık duyan tüm Müslümanların duygularını paylaşıyorum" 

Dün gerçekleştirilen saldırıya Türkiye'nin tepkisi ise çok büyük oldu. Dışişleri Bakanlığından sözkonusu saldırının asla kabul edilemeyeceği belirtilirken, hükümet ve muhalefet cephesinden tepkiler peş peşe geldi. Gelen tepkilerde İsveç hükümetinin somut tedbirler alması yönünde çağrıda bulunuldu.