13 Kasım 2022 günü İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde terör ürgütü PKK'ın Suriye uzantı YPG tarafından gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında 6 vatandaş Şehit düşüp 99 kişi yaralanmıştı. 14 Kasım'da da bombavı terörist Suriye uyruklu Ahlam Albashır yakalanıp gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör olayı hakkında iddanamesini hazırladı.

Bombalı çantayı caddeye bırakan şüpheli Ahlam Albashır’ın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", tasarlayarak bombalama suretiyle çocuğa karşı kasten öldürme,, “tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürme", 99 kişiye karşı "tasarlayarak bombalama suretiyle kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ve “tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değişitirilmesi" suçlarından toplam 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 949 yıl 6 aydan 3 bin 9 yıla kadar hapsi istendi. Aralarında firari sanık örgüt elebaşlarından Cemil Bayık'ın da aralarında bulunduğu diğer şüphelilerin de 7’şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve bin 938 yıldan 3 bin 16 yıl 6 aya kadar hapisleri talep edildi.