AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, A Haber'de yayınlanan 'Melih Altınok ile Sebep Sonuç' programına konuk oldu. Partisinin yaptırdığı son seçim anketi çalışmalarını ve gelecek projeksiyonuyla gerçekleştirdiği analizleri aktaran Şen AK Parti'nin oylarını ciddi biçimde arttırdığını belirtti. Buna göre CHP'nin kontrolünde bir araya gelen 6 partinin sürekli krizlerle boğuşması ve adaylarını dahi belirleyememiş olması kararsız seçmenleri de AK Parti'ye yönlendirdi.

İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şen'in yaptığı son dakika açıklamaları ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti'ye olan güvenin son seçim anketlerine yansıması;


BAŞKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A SUNULDU

Gündeme dair soruları cevaplayan ve kritik verileri paylaşan Genel Başkan Yardımcsı Mustafa Şen, 2023 seçimleri öncesinde Başkan Erdoğan'a da sunulan çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


AK PARTİ SON SEÇİM ANKETLERİNDE YÜZDE 40'LARI YAKALADI

2023 seçimleri için yapılan anket oranlarından söz edenMustafa Şen, partisinin oy oranında düşüş yaşandığını ancak son zamanlardaki yükselişle son rakamların yüzde 40'a dayandığını söyledi.


ANKETLER SONRASI YAPILAN ANALİZ YÜZDE 46'YI İŞARET EDİYOR

Son seçim anketinde oy oranın yüzde 40'ı geçeceğini belirten Mustafa Şen, "Bizim yaptığımız analizler yüzde 45'i, hatta bazıları yüzde 46'yı gösteriyor" dedi.

Son dakika | İşte Başkan Erdoğan’ın masasındaki son seçim anketi
ENFLASYON DİZGİNLENECEK

Temel problemin ekonomi olduğunu, AK Parti ve hükümet olarak gereken adımların atılması gerektiğini vurgulayan Şen, sözlerine şöyle devam etti:


KORONAVİRÜS SAĞLIK PROBLEMİYDİ AMA EKONOMİLERİ VURDU

"Enflasyonu biraz dizginlememiz, kontrol altına almamız lazım. Vatandaşımız bunun sebeplerini biliyor. Koronavirüsü hep sağlık üzerinden okuduk ama esas ekonomiyi vurdu, onu biraz gözden kaçırdık. Doğalgaz 10 kat arttı dünyada, bizim doğalgazımız yok inşallah seneye olacak. Petrol 2 kattan fazla arttı, elektrik arttı, biz her şeyi enerjiyle yapıyoruz. Bunlar 10 kata kadar yükseldi.


MİLLETİMİZ EKONOMİDEKİ DURUMUN NEDENİNİ BİLİYOR

Bu durumların dünya ekonomisine yansımaması düşünülemez. Ama vatandaşımız çok sağduyulu meseleyi gayet iyi biliyor, bunun geçici olduğunu biliyor, bunu nasıl daha önce düşürdüysek şimdi de kontrol altına alacağımızı biliyor. Bizim biraz zamana ihtiyacımız var. Biz bunu kendi ödevimiz olarak yapmak zorundayız. İşte o zaman yüzde 45'leri görebiliriz.

Son dakika | İşte Başkan Erdoğan'ın masasındaki son seçim anketi
SEÇİMLERE KALMADAN ÇÖZÜLECEK

Seçimden önce bunlar halledilecek çünkü bizim vatandaşlarımıza 2023 sözümüz var. Dedik ki '2023'te Türkiye Cumhuriyeti uzaya açılacak ve aya uzay aracı indireceğiz'. Dedik ki 'yollarda kendi arabamız yürüyecek' ve dedik ki 'doğalgazımız Karadeniz'den gelecek'. O sözlerden biri de 'bu enflasyon düşecek'. Şimdiye kadar bize birisi şunu desin "şunu dediniz de ama yapmadınız". Zaman sarkmış oalbilir ama mutlaka yapmışızdır. "