İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kent sakinlerinin güvenliğini önceleyen bir anlayışla, şiddetli kar yağışı ve kuvvetli rüzgar-fırtına koşullarına karşı bir uyarı yayınladı. İBB, 18.00 sularından itibaren başlayacak olan kar yağışı nedeniyle zorunlu olmayan durumlar dışında evlerinde kalmaları gerektiğini vatandaşlarına bildirdi.

Bu gece ve salı günü kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkilerinin devam edeceği de uyarıda belirtildi. İBB ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen, kent genelinde karla mücadele etmek üzere hazır bulunuyor. İBB, vatandaşların güvenliğini önceleyen bir yaklaşımla, şiddetli hava koşullarında evlerinde kalmalarının karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını daha da kolaylaştıracağını vurguladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Sayın İstanbullular, 18.00 sularında şiddetli kar yağışı başlayacaktır. Zaruri işi olmayan vatandaşlarımızın bu saatten önce evlerine dönmeleri, ekiplerimizin karla mücadelesini kolaylaştıracaktır". İBB, vatandaşlarına güvenli ve konforlu bir kış sezonu geçirmeleri için yardımcı olmaya devam edecektir.