Salgın hastalıklar dünyanın yakasını hiç bırakmamakta.Sürekli mücadele içerisinde olduğumuz bu hastalıklardan biri daha gündeme geldi.

Bu hastalıktan uzun süredir görülmemesine rağmen yeniden ortaya çıktı.Uzmanlar ortaya çıkan tablo karşısında aşı yapılmasının gerekliliği konusunda telkinlerde bulundu.

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Çokuğraş,uzun süredir görülmeyen kızamık vakalarının tekrardan görüldüğünü söyleyerek,aşıları tam olmayan yabancı bir vatandaşa kızamık teşhisi koyulduğunu aktardı.Hastanelerde de bu vakalardan gerçekleştiğini söyledi.

Corona virüs salgınından sonra aşı karşıtlığının sonucu olarak görülen kızamık vakalarının artış sebebi bazı ailelerin aşı yaptırmaması.Bu konuda konuşan Çokuğraş,"Bunun altına düştüğünde kızamık vakalarının çok daha artmasını bekleriz. Çok kontrolsüz bir şekilde göç alan bir ülkeyiz. Pek çok komşu ülkeden yeteri kadar aşılanmamış, aşıları tamamlanmamış ya da hiç aşılanmamış çocuk maalesef geliyor. Bunları kontrol etmek çok kolay değil." ifadelerini kullandı. 

Bunlara ek olarak ölüm riskine de dikkat çeken Çoğukraş,''Solunum yoluyla bulaşan kızamık, zatürre ve menenjit gibi hastalıklara neden olabiliyor. Bütün çocukların ayına ve yaşına uygun bir şekilde aşılanmasının son derece hayati bir konu.Çocuğunuz aşılıysa korkmanıza gerek yok. Kızamık küçük çocuklar için daha riskli bir hastalık. Özellikle zatürreye neden olup çocuk ölümlerine yol açabilir." açıklamalarını yaptı.