İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, olası bir depremde risk teşkil eden okulların güçlendirilmesi hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, yaptığı açıklamada, İstanbul genelinde yer alan 1223 okulun yeniden yapıldığını ve güçlendirildiğini belirtti. Ayrıca, 128 okulda devam eden çalışmaların hızla sürdürüldüğünü ifade etti.

Vali Yerlikaya ayrıca, sosyal medya hesabı üzerinden 1999 öncesi inşa edilen 1418 okulun deprem etüt ve analizlerinin tek tek gerçekleştirildiğini de duyurdu. Bu çalışmalarla birlikte, öğrencilerin güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Yerlikaya açıklamalarına "İPKB tarafından riskli bulunan okullarımızdan 367'si yıkılıp yeniden yapıldı. Yeniden yapılan okullarla 5 bin 202 ilave derslik kazanıldı. Bu 32 derslikli 162 okul demek. Ayrıca 769 okulumuz güçlendirildi, 87 okulumuz MEB ve diğer kurumlarımızca yeniden yapıldı, güçlendirildi. Geriye kalan 128 okulumuzun 35'indeki öğrencilerimiz geçen yıl, 93'ü bu yıl depreme güvenli okullara nakledildi. Sonuç olarak, İstanbul'umuzdaki 1223 okulumuz yeniden yapıldı ve güçlendirildi. 128 okulumuzla ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor." şeklinde devam etti.