Gazeteci Saymaz, kaleme aldığı yazıda dün Almanya ziyaretini iptal edip Türkiye'ye dönen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiride bulundu.Saymaz, CHP liderinin en yanlış zamanda olabilecek en yanlış yerde olduğunu, Saraçhane'deki otobüsün üzerinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le birlikte Kılıçdaroğlu'nun olması gerektiğini söyledi. İmamoğlu'nun olası adaylığına yönelik de muhalifler tarafından bunun dillendirildiğini ve bu seslerin daha da gürleşeceğini belirtti.

İsmail Saymaz'ın sözkonusu olan yazısı ise şu şekilde:

 “CHP lideri, hiç kuşku yoktur ki, olabilecek en yanlış zamanda olabilecek en yanlış yerdeydi. Çünkü İmamoğlu Davası’nın tarihi, 11 Kasım’da görülen son duruşmadan beri belliydi. Hâkim o gün yargılamayı uzatmayacağını ve ceza vereceğini ima etmişti. Diğer taraftan Türk kamuoyu, günlerdir bu duruşmaya odaklandı. İmamoğlu, en az üç TV programına çıkarak, vatandaşların dikkatini duruşmaya çekti. Bu koşullar altında Kılıçdaroğlu’nun Berlin seyahatini bir gün ötelemesi gerekirdi. Hiç değilse, en kısa sürede İstanbul’a erişebileceği bir mesafede bulunabilmeliydi. Ve Saraçhane’deki otobüsün üzerinde Akşener’le birlikte Kılıçdaroğlu da olmalıydı”

“Berlin’de sürücüsüz araçları görmese pek bir şey kaybetmezdi. CHP, Saraçhane’de, ‘sürücüsüz otomobil’ görüntüsü vermemiş olurdu en azından” 

“Nasıl ki İmamoğlu’nun imajı Karadeniz gezisinde ağır bir yara aldıysa Kılıçdaroğlu da benzer bir faciayı Berlin’de yaşadı. Bana göre, CHP lideri, esaslı bir muhasebe yapmalı. Türkiye işsizlik ve pahalılıkla sarsılırken… Birden bire ,‘başörtüsü’ açılımı yaptı. Ne partisine anlatabildi… Ne de Akşener'e.''

''AK Parti, gollük pas diye gördüğü Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü yasa teklifine anayasa hamlesi ile yanıt verdiğinde Kılıçdaroğlu, ABD’deydi. Bu seyahati de, ‘hamburger’ muhabbetinde yutuldu gitti. Kapalı kapılar ardındaki İngiltere gezisi ise, etki uyandırmadı. ABD’li Jeremy Rifkin’in danışmanlığa getirilmesi, Rifkin’in, ‘İkinci Yüzyıla Çağrı’ toplantısına telekonferansla katılması hatalı kararlardı. Yarım kalan Berlin seyahati, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına etki edecektir. Şimdiden, İmamoğlu’nun adaylaştırılması gerektiği muhaliflerce dillendiriliyor. Bu sesler gürleşecek, öyle görünüyor.”