Altılı Masa'dan Kemal Kılıççdaroğlu'nun adaylığına 5 siyasi partinin mutabakat sağladığını belirten Meral Akşener, partilerinin ise bu duruma karşı tavırlarının net olması sebebiyle masadan ayrıldıklarını açıkladı. 

Ankara'yı sallayan ayrılığın ardından Akşener'in masaya dönmesi için adaylık denklemine yeni bir formül eklendi. Sürecin en başından bu yana adaylıkları, İYİ Parti tarafından önerilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş Millet İttifakı iktidara geldiği durumda Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak koltuğa oturacak.

Geliştirilen formülün ardından masaya dönen Meral Akşener'in dün Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen barışma toplantısında 'yeter' diye bağırdığı iddia edildi.

Konuya ilişkin iddia Halk TV yazarı İsmail Saymaz'dan geldi. Saymaz bugünkü köşe yazısında dün Millet İttifakı Liderler Zirvesi'nde yaşananları şu sözlerle aktardı:

“Üç lider belediye başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yönetime katılmaları formülünü partileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Mola verildi ve üç parti divanlarını topladı. DEVA’nın divanı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. En şiddetli itiraz DEVA’dan geldi.  Babacan ve Akşener arasında gerginlik çıktı. Akşener, ‘Ben bu şartla masaya geldim, istiyorsanız kalkayım’ dedi. Sesler yükseldi. İyi Parti lideri ‘Yeter’ diye bağırdı. Araya Davutoğlu girdi. Sesler salonun dışına taşınca Akşener’in arabası bile hazırlandı. Neyse ki anlaşma sağlandı ve Davutoğlu, tartışmalı 12. maddeyi kaleme alıp metne geçirdi.

Dört saat süren toplantıdan sonra Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Kılıçdaroğlu, 12 maddelik bir taahhütname okudu. Akşener’in arzusuna 12. ve son maddede yer verildi. Bu madde Akşener’in arzusunu tam olarak karşılıyor mu, emin değilim. Çünkü İmamoğlu ve Yavaş, diğer beş parti liderleri gibi seçimden sonra ve geniş yetkilerle değil, cumhurbaşkanın belirlediği tarih ve sınırlı yetkilerle görevlendirilecek.”