Döviz, altın, değerli madenler ile ilgili yatırım ve borsa deyince akla ilk gelen uzmanlardan olan İslam Memiş'ten flaş açıklamalar... İslam Memiş, dövizdeki dalgalanmalar, altın fiyatındaki gelişmeler ve seçime birkaç gün kalmasına yakın önemli açıklamalarda bulundu.

islam-memis-ten-altin-ve-dolar-tahmini-cok-yakinda-alin-diyecegim

Ünlü uzman İslam Memiş "Global piyasalar ABD’de borç krizine odaklandı. Sorun çözülür, sorun çıkmaz. Ancak bu hafta küresel piyasalarda dolar değer kazanırken euro değer kaybetti. Dolar endeksi (dxy), 104,20 seviyesine yükselirken, EUR/USD paritesi 1,07’ye geriledi. İçeride seçimlere bir gün kala TL’si olan dolar mı, euro mu sorusunun cevabını arıyor. İki hafta önce dövizcilerde kuyruklar vardı, bu hafta yok." diye değerlendirmede bulundu.

NDc1MTA1OD-ne-dolar-ne-de-altin-islam-memis-kimsenin-aklina-gelmeyen-tavsiyeyi-verdi

Memiş, euro ve dolardaki hareketlenmeleri analiz ederek "İki hafta önce 22,40-22,60’dan dolar alanlar vardı, bu hafta 21,16’dan. İki hafta önce 24,60’dan euro alan vardı, bu hafta 23,65’den. TL bazlı düşünüldüğünde dolar ve euro tarafında yükseliş öngörümü devam ettiriyorum. Ama birinin daha avantajlı olduğunu söyleyebilirim. O da EURO. EUR/USD paritesinin 1,07’ye gerilemesi orta ve uzun vade için avantaj. Çünkü dolar endeksinin bu yıl 92-94 2024’de 70 seviyesine gerilemesi güçlü bir ihtimal. EUR/USD paritesinin de 1,15 2024’de 1,20’nin üzerini test etmesi olası." diye konuştu.

islam-memis-altin-dolar-dusecek-mi02

İslam Memiş "Dünyada dolaşan paranın yüzde 80’ni dolardı. Bu oran yüzde 60’a geriledi. Yani, ülkeler yavaş yavaş doları terk ediyor. Bunu ben demiyorum. Bu hafta açıklama yapan Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva dedi. Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ise “Dolar ve Euro’nun statüleri kesin ancak değişmez olarak görülmemeli” dedi." diye gelişmelere dikkat çekti.

islam-memis-altin-dolar-dusecek-mi04

A101 15-20 Ekim Kataloğu: Şeker, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, deterjan ve daha fazlası indirimde! A101 15-20 Ekim Kataloğu: Şeker, süt, peynir, yoğurt, tereyağı, köfte, sucuk, salça, deterjan ve daha fazlası indirimde!

Memiş "İşte bu açıklamalar (dolardan uzaklaşmak) euro yatırımcısı için olumlu bir süreç olacak. Euro yatırımı yapacak da euro borcu olan da süreci bir kez daha gözden geçirmeli." diyerek yatırımcılara uyarılarda bulundu.