Kahramanmaraş’ta 7.6 ve 7.4 şiddetindeki iki büyük depremin ardından geçtğimiz günlerde Hatay’da Defne ve Samandağ ilçesi merkezli depremler yaşanmıştı. Bu iniş çıkışlı piyasada altın yatırımcıları altının durumunu ve akıbetini merak etmekte. İslam Memiş konuya dair açıklamalarda bulundu.
Memiş, altının uzun vadede kazandıracağından bahsetti.

İslam Memiş; "Kısa vadeli bu geri çekilmelerin bir alım fırsatı vereceğini düşünüyorum" diye belirterek; "Genellikle altın borcu olan düğün yapacak olan altın yatırımı yapacak olan kişilerin şubat ayı içinde en azından Şubat ayının 15'ine kadar öngördüğüm bu geri çekilmelerde bir alım fırsatı verebilir.
Fakat elinde altın bulunduran vatandaşlarımıza satmayı tavsiye etmiyorum. Orta ve uzun vadede özellikle yukarı yönlü hareketlerde yeni rekorların geleceğini bilmekte fayda var" ifadelerini kullandı.
Memiş; "Elinde altın bulunduran vatandaşlarımıza satmayı tavsiye etmiyorum. Orta ve uzun vadede özellikle yukarı yönlü hareketlerde yeni rekorların geleceğini bilmekte fayda var.
Şubat ayı içerisinde son bir geri çekilme ama haziran ayından sonraki süreçlerde yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek bir gram altın karşımızda olabilir diye tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.