Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde yatırımcılara uyarılarda bulundu. TV100'deki köşesinde haftanın genel görünümünü değerlendiren Memiş, seçim sürecinde dikkatli olunması gerektiğini söyledi ve yatırımcıları kayıplara karşı uyardı.

Memiş, seçim sürecinin belirsizliği nedeniyle piyasalarda dalgalanmaların yaşanabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, seçim sonuçlarının piyasaları etkileyeceğini ve yatırımcıların bu nedenle dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Uzman, yatırımcılara kısa vadeli yatırımlardan kaçınmaları ve uzun vadeli stratejiler belirlemeleri konusunda da uyarıda bulundu. Memiş, son olarak yatırımcıların piyasadaki belirsizliklere karşı temkinli olmaları gerektiğini belirtti.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş’in yazısı şöyle:


“Seçim öncesi para piyasalarında volatilitenin yüksek olması kaçınılmaz.

Bu hafta seçim fiyatlaması içinde olacağız. Piyasa kurları bağımsız bir şekilde sağlıksız işlem gerçekleştirir.

Yurt içi piyasalarda takip edeceğimiz önemli bir veri yok.

Yurt dışında ABD enflasyon verisini takip edeceğiz.

Faiz kararlarının öne çıktığı geride kalan haftanın ardından, piyasaları gelecek hafta daha veri odaklı bir ekonomi gündemi bekliyor.

Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli Pasaportsuz gidilen ülkelerin listesi belli oldu. Kimlik göstermek yeterli

Yurt içinde hazine ihaleleri, sanayi üretimi, ödemeler dengesi, iş gücü istatistikleri ve perakende satış verileri takip edilecek.

Yurt dışında ABD tüketici ve üretici enflasyonu ile İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararı öne çıkıyor.

Ayrıca Almanya sanayi üretimi, Çin tüketici ve üretici fiyatları, Euro Bölgesi Sentix yatırımcı güven endeksi, nihai tüketici fiyatları, İngiltere ticaret, aylık ve dönemsel GSYH, sanayi üretimi verileri de takvimde yer alıyor.

Bu hafta kredili veya kaldıraçlı işlemle al-sat yapmayın.
Bu hafta açığa alım-satım yapmayın.
Stresli bir hafta olacağından para piyasalarından bir şey beklememek gerek.

Makas aralıkları yine konuşulur.”