Altın Piyasaları Uzmanı, ekonomi yorumcusu İslam Memiş, kripto para borsasını değerlendirdiği yazısında "Kripto para yatırımcısı bana göre dolar endeksini takip etmeli. Çünkü Fed, 'Bizim paramız güçlü, bizim paramıza güvenin ve satın alın, biz ne dersek o' mesajı vererek algı yapıyor. Fed sonrası yönü daha net göreceğiz" dedi. 

Memiş, Tv100'deki köşesinde kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Gerçek olan şu; kripto paralar ne kadar baskılanırsa bir o kadar da yatırımcısı çoğalıyor, yükseliceğine dair umutlar artıyor.

Bu kadar faiz artırma tantanasına karşın 41 yılın zirvesinde olan enflasyon sizce bir başarı mı, başarısızlık mı? Çin’de banka önünde bekleyen askerler bir başarının mı, başarısızlığın mı fotoğrafını veriyor?

Yeni nesile kripto paraları kimse unutturamaz. Bu piyasa bir kere kabul gördü. Yıl içerisinde yaşanacak yükselişler, önümüzdeki yıllarda yaşanacak yeni gelişmeler bugünlerin aslında manipülasyon yapıldığını ispatlayacak.

Ondan sebep 1 yıllık getiride dolar yatırımcısı mı kripto para yatırımcısı mı kazanacak hep beraber göreceğiz. Bu yıl baskılandı, eyvallah. Onu da geçen yılların kazancına sayın derim. Bu haftaki rahatlama önümüzdeki hafta yerini karışık bir seyre bırakabilir!"