Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, daha önce sert düşüş ve ani yükselişleri tahmin etmiş ve hatrı sayılır bir takipçi kitlesi kazanmıştı. İslam Memiş, altın ve para piyasalarına ilişkin tahminlerine devam ederken bir son dakika uyarısında da bulundu. 

İslam Memiş'in açıklamaları şu şekilde:

-Kur Korumalı sistemden çıkışlar olmayacağını düşünüyorum. Hem altın hem döviz tarafındaki kur garantisi varlık sahiplerinin bu sisteme devam edeceğini tahmin ediyorum.

-Dolar kuru 14,84 lira seviyesinden açılış yaptı. 14,70-14,90 lira arasına sıkıştı bu bant aralığını takip etmeye devam ediyoruz. Gram altın 916.500 liradan açılış yaptı 900-920 lira aralığına sıkıştı.

-Brent petrol 109 dolar seviyesinden haftaya başladı. Geçen hafta 100 dolar seviyesinin altına sarkmıştı. 

-Piyasaları şuan için olumsuz etkileyecek bir haber akışı yok. Piyasaları rahatsız eden haber akışları gelirse tekrar piyasalarda bozulma olabilir. 

-Bu hafta merkez bankaları başkanlarının görüşmeleri var. İçeride enflasyona odaklandık. Merkez Bankası'nın faiz artımı bana göre gündeme gelecektir.

-14,80 lira seviyesi dolar kurunda bu seviyenin üzerinde atak gerçekleşirse 15'li rakamları telaffuz ederiz. Bu sefer enflasyonla mücadele kolay olmaz Merkez Bankası devreye girebilir diye düşünüyorum.