Olay Gaziantep 'in İslahiye ilçesi Fevzipaşa Mahallesinde gerçekleşti.

Depremin şiddetli şekilde vurup çok sayıda can kaybı olan İslahiye'de kahreden olay gerçekleşti.

İslahiye ilçesi Fevzipaşa Mahallesinde tek katlı evde yaşayanlar saat 04.17'i gösterdiğinde şiddetle sallandılar.  Depremin etkisiyle dağdan kopan kayalar hızla evlerinin ve ahırlarının üzerine geldi.

Kayaların evin üstüne gelmesiyle ahır ve bina yerle bir oldu.

Olayda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Ahırda bulunan 360 hayvan da telef oldu.

50 yıldır hayvancılık yapan İslahiyeli  Süleyman Keser, iki kızı ve eşiyle depreme uykuda yakalandı. İki kızı ve eşi yaralanan Keser, “Saat 04.17’ydi,13 ve 16 yaşındaki iki kızım uyumamışlar, oyun oynuyorlarmış. Bağırdılar, uyandım yer oynuyordu. ‘Kızım kaçın’ dedim. Diğeri annesi uyanmadığı için annesini bırakmadı. Benim kızım intihara gitti, annesi gelemedi diye bırakmadı. Diğer kızımı alıp kaçtım. Yukarıdan kayalar geliyordu, eve vurdu. Taşların arasında kurtulmaya çalıştık” dedi.

Şanlıurfa’da öğretmenlik yapan Süleyman Keser'in akrabası Cuma Keser’in oğlu Ali Keser, 6 gün boyunca ahırdaki  hayvanlarıdan ses geldiğini ve bir şey yapamadıklarını anlattı.

Keser, “Her şeyimiz bitti. 70-80 senedir bu köyü dedelerimiz yapmış. Bütün kazancım gelirim bu iş üzerine. Bir yere gitme şansımız yok. Irak’ta uzman çavuş olan oğlumu aradım gelemedi. Evimin altında şu an 160 tane hayvan var. Kaya vurunca iki ev üst üste gitti. Komşumuz karı koca taşın altında kaldılar, çocukları anne babasını kurtaramayınca bizi kurtardı. O çocuk bizi kurtardı. Allah yaşatmasın. Saat 04.17 bizim kara gecemiz oldu. Biz cehennemi yaşadık. Çocuklarım ölümden döndü, eşim hastanede. Devletten Allah razı olsun, her şeyimize yetiştiler ama bazı şeyleri kurtaramadık. Yapacak bir şey yok bu bizim kaderimiz. Burada doğdum büyüdüm, burada aç ölürüm, başka yerde nefes alamam. Enkazdan bir keçi kurtardık, şimdi yaralı önüne yem koyduk, bir keçiyi yaşatabilmek mücadele ediyoruz. Kızlarımın ayakları yaralı, Allah sonumuzu hayır etsin." diyerek  hisslerini ve yaşadıklarını ifade etti.