İŞKUR'dan çocuklu ailelere müjde geldi! Buna göre aileler çocuk sayısına göre maddi destek alacak. Peki, bu desteği kimler alabilir? Hangi şartlarda destek verilecek? İşte başvuru şartları!

Devlet, vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Konuyla ilgili İŞKUR tarafından da önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre İŞKUR çocuğu olan ailelere müjdeyi verdi. İlk çocuk için 3 bin 550 TL, ikinci çocuk için 7 bin 100 TL ödeme yapılacak. Peki, başvurular nasıl olacak? Detaylar açıklandı..

Çocuğu olan anneler, doğum sonrasında işsiz kalma ya da işine geri dönememe korkusunu yaşıyor. Bu noktada devlet, yeni doğum yapan anneye yardım elini uzatıyor. İŞKUR annelere para desteği sağlıyor. Peki, ilk çocuk için 3 bin 550 TL, ikinci çocuk için 7 bin 100 TL destek nasıl alınır?

YARIM GÜN ÇALIŞ TAM MAAŞ AL

Devletin ailelere verdiği desteklerden bir tanesi yarım gün çalışıp tam maaş almalarını kapsıyor. Bu desteğin miktarı, sahip olunan çocuk sayısına göre değişkenlik gösterebiliyor.

Bu kapsamda İŞKUR ilk çocuk için 3 bin 550 TL, ikinci çocuk için 7 bin 100 TL destek veriyor.

Aynı zamanda doğumdan sonra yarım çalışan anneye de tam maaş veriliyor. Peki, bu nasıl oluyor? Başvuru şartları neler?

ÇOCUK SAYISINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Annelere verilen haklardan biri olan yarım gün çalışıp tam maaş almak, çocuk sayısına göre değişiyor. Buna göre:

İlk çocuk için 60 gün,

İkinci çocuk için 120 gün,

Üçüncü çocuk için 180 gün yarım çalışma hakkı sunuluyor.

Bu süre içerisinde işverenler anneye yarım maaş ödüyor. İŞKUR ise yarım çalışma ödeneği veriyor.

İlk doğumda 30, ikinci doğumda 60, üçüncü doğumda ise 90 gün boyunca ödeme yapılıyor. Yapılan ödemelerde sadece damga vergisi kesintisi yapılıyor.

Yapılan açıklamalara göre ilk doğumunu yapan ve 2 ay yarım çalışma yapan anne, devletten 3 bin 550 TL ödeme alabiliyor.