İran‘da evcil hayvan sahiplerini zor duruma düşürecek hamleler yapılıyor. Parklarda evcil hayvanların gezdirilmesi, ‘kamu güvenliğini sağlama’ gerekçesi adı altında yasaklandı.

BBC’nin aktardığına göre, İran’da parlamentoya gelen bir yasa tasarısı, kedi ve köpekler dahil evcil hayvan sahibi olmaya sert kısıtlamalar getirilmesini içeriyor. İran’ın başkentinde polis, şehrin parklarında köpek gezdirmenin “suç” olduğunu duyurdu.

Bu yasak, ‘kamu güvenliğini sağlama’ tedbiri olarak açıklanıyor.

İran parlamentosu evcil hayvan beslemeye yönelik kısıtlamalar içeren yasa tasarısını onaylamaya hazırlanıyor. Bununla birlikte, ‘Hayvanlara karşı kamusal hakların korunması’ adı altında evcil hayvan sahipliğinin tamamen kısıtlanması gündeme geliyor.

EVCİL HAYVAN SAHİPLİĞİ ÖZEL KOMİTE İZNİNE BAĞLANACAK
Yeni sunulan yasa tasarısına göre, evcil hayvan sahibi olmak ancak özel bir komitenin vereceği izinle mümkün olacak. Hayvanların “ithal edilmesi, satılması ve alınması, taşınması ve tutulması” ise en az 800 dolardan başlayan cezalara tabi olacak. Bu kapsamdaki hayvanlar arasında, kediler, köpekler, kaplumbağalar ve tavşanlar da var.