İphone 14 henüz yeni çıkmışken iPhone 15 serisi hakkında söylentiler çıkmaya başladı bile. ancak bu kez farklı bir iddia atıldı ortaya. İphone 15 için hazırlıklar başlamış durumda.

Apple iPhone 15 için hazırlıklarını başlatmasıyla birlikte çok büyük bir iddia atıldı ortaya.

İşte o iddia:

SONY'DEN IPHONE 15'E SON TEKNOLOJİ!
Nikkei Asia'nın iddiasına göre, Sony, son teknoloji ürünü olan görüntü sensörünü bir sonraki iPhone'da kullanması için Apple'a tedarik edecek. Bu bileşen büyük ihtimalle gelecek yıl satışa çıkacak iPhone 15'te yer alacak.

Haberde, yeni görüntü sensörünü yakında çıkacak iPhone'lara dahil edilmesinin, Sony'nin yüksek çözünürlüklü fotoğrafçılık teknolojisindeki rekabet avantajını pekiştirmesi açısından çok önemli olacağının altı çizildi.

Sony'nin bu alandaki en büyük rakibi ise Samsung Electronics. Ancak bir bileşen üreticisinin yöneticisine göre bu manzara bir veya iki yıl içinde değişebilir. Yani Sony avantajlı duruma geçebilir.

Sony'nin yeni görüntü sensörünün özelliklerinden bahsedelim biraz da. Habere göre sensör, geleneksel sensörlere kıyasla her pikseldeki doygunluk sinyali seviyesini kabaca iki katına çıkarıyor. Başka bir deyişle, sensörler belirli ayarlarda daha fazla ışık yakalayabilir ve aşırı veya yetersiz pozlamayı azaltarak, nesne güçlü bir arka aydınlatmada olsa bile akıllı telefonun kamerası kişinin yüzünü net bir şekilde çekebilir.

Sony, Nagasaki fabrikasında üreteceği yeni görüntü sensörünü sadece Apple'a değil, diğer akıllı telefon üreticilerine de sevk edecek.
REKABET ARTACAK
Sony'nin son teknoloji görüntü sensörünün iPhone 15'te kullanılmasıyla, diğer üreticilerin de harekete geçmesi bekleniyor. Böylece gelecek yıl çıkacak telefonların kameralarında yeni teknolojilerin kullanılabilir. Bu da rekabeti artıracak ve bir anlamda akıllı telefon endüstrisinde ortalık karışacak.