Söylentilere göre iPhone 15 Pro Max, telefoto lens için devrim niteliğinde bir periskop lense sahip olacak. En az 10x yakınlaştırma imkanı sunarak, iPhone 14 Pro ve Pro Max'teki maksimum 3x zoom'u geride bırakacak. Bu yenilikçi lens dizaynı, bir prizma kullanarak ışığı 90 derece bükecek ve telefon kameralarının derinlik sınırlamalarını aşarak yatay bir lens montajı sunacak.

İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu

Ming-Chi Kuo'nun analizleriyle ünlü raporunda, Apple'ın Largan ile periskop lensi için sadece 4 dolara anlaşma yaptığı belirtiliyor. Bu fiyat, tedarikçiye neredeyse hiç kar marjı bırakmıyor ve piyasa ortalaması olan 4,5 ila 5 dolar veya daha yüksek fiyatlarla çelişiyor. Largan'ın düşük kar marjına rağmen, iPhone 15 Pro Max periskop kamerasının tek lens tedarikçisi olması bekleniyor.

Geçmiş yıllarda Apple, iPhone kamera lensi siparişlerini stratejik olarak Largan ve Genius arasında paylaştırarak iki tedarikçi arasında rekabet yaratmış ve en iyi fiyatı elde etmeyi başarmıştı. Bu yıl Largan, her ne kadar düşük bir fiyata olsa da periskop lens için tüm siparişleri kapmış durumda. Kuo'nun raporunda ayrıca, Genius'un önümüzdeki yıl iPhone 16 için periskop lens tedarik etmesi ve böylece bileşen maliyetlerini daha da düşürebileceği belirtiliyor.