Yeni bir iPhone serisi olan iPhone 15'in tanıtımına doğru yaklaşırken, sızıntılar hız kesmeden devam ediyor. Son iddialara göre, iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde ses ve güç tuşlarının dokunmatik olacağı ve "Pro" olmayan modellerin bazı özelliklerden mahrum bırakılacağı söyleniyor.

Twitter hesabında yaptığı açıklamaya göre, Ice Universe'a göre iPhone 15 ailesi, bir önceki modele göre daha ince bir çerçeveye sahip olacak. Özellikle iPhone 15 Pro Max modelinde çerçeve kalınlığı 2.17 mm'den 1.55 mm'ye düşürülecek ve bu da neredeyse tamamen ekran gibi görünen bir tasarım sağlayacak.

Ayrıca, ünlü analist Ice Universe'a göre, iPhone 15 Pro Max modeli kamera çıkıntısı, kalınlık, uzunluk ve genişlik gibi ölçülerde birkaç mm daha ince olacak. Ayrıca, Apple'ın Type-C'ye geçiş yapabileceği de iddia ediliyor. Bu değişikliğin nedeni, birkaç yılda bir telefon değiştiren kullanıcıların da 2025 yılına kadar Type-C girişli iPhone'lara geçiş yapmalarını kolaylaştırmak.

Ancak, iddiaların doğruluğunu kesin olarak öğrenmek için Eylül ayındaki Apple etkinliğini beklemek gerekiyor. Yine de, iPhone 15 ailesinin, daha ince bir tasarım ve gelişmiş özelliklerle birlikte kullanıcıların beklentilerini karşılayacağına dair heyecan büyük.