İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, nezaket ziyareti Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü ziyaret ederek, şehrin turistik güzelliklerinin tanıtımı yönünde tüm internet medyalarıyla birlikte iş birliğine hazır olduklarının mesajını verdi.BURSA (İGFA) - Mesut Demir'in Genel Başkanlığı'ndaki İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF), Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'yü ziyaret etti.  

Düzce'de Mutfak Sanatları Merkezi'nde gerçekleşen buluşmaya İGF Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Yönetim Kurulu Üyesi Mecit Ünal, İGF Etik Kurulu Başkanı Soner Kılıç, İGF Haber Ajansı Yayın Koordinatörü Yavuz Gerçekçi, İGF Haber Ajansı Haber Koordinatörü Mehmet Çetinkaya, İGF Reklam Ajansı Müdürü Sevil Şaru ve Düzce'den yerel medya temsilciler katıldı.

2019 yılından bu yana Düzce'nin turistik güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak için kent genelinde turizm atılımı başlattıklarını kaydeden Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Konuralp Antik Tiyatro'da yapılan kazı çalışmalarının yanı sıra  Efteni Gölü’nün turizme kazandırılması, coğrafi işaretli yiyecekler, rafting, şelaleler ve yaylalarla ilgili de çalışmalarını paylaştı. Düzce'nin turizm anlamında doğu batı ekseninde ikiye ayırmanın daha doğru olacağını belirten Başkan Dr. Özlü, Düzce'nin güneyinin yayla ve şelale, kuzeyinin ise tarih ve deniz turizmine uygun olduğunu söyledi. Başkan Özlü, ayrıca Düzce'deki Millet Bahçesi'ni projesini alanında uzman ve İzmit Seka Park'ın da mimarı olan Talha Kös ile birlikte şekillendirildiğini kaydetti.  

"BAŞARI KRİTERİMİZDE BASININ ÖNEMİ BÜYÜK"

İGF'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özlü, kendilerinin tüm faaliyetlerindeki başarı kriterinin toplumun menfaatleri olduğunu belirterek, "Biz ne kadar iş yaparsak yapalım toplumu memnun edemezsek başarılı olamayız. Bu ölçünün ortaya çıkmasında da basının çok büyük önemi var" diye konuştu.   

KÜLTÜR, MEDYA VE TANITIM PROJESİ

Turizm konusunda Düzce'de çok ciddi potansiyel olduğunu ifade eden İGF Genel Başkanı Mesut Demir ise, "Bu değerleri gün yüzüne çıkarmak ve tanıtımına katkı sağlamak adına federasyonumuza bağlı tüm sivil toplum kuruluşları ve internet medyalarımızla birlikte ortak çalışmaya her zaman varız. Kentle ilgili her zaman yanınızdayız" mesajını verdi. İGF olarak Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirmeyi planladıkları kültür, turizm, medya ve tanıtım projesinin detaylarından da bahseden Genel Başkan Demir, ilk faaliyetin Bursa'da yapılacağını belirtmesi üzerine Başkan Özlü, "İlkini Bursa'da yapın, ikincisini Düzce'de yapalım" teklifini sundu.

Ziyaret sonunda İGF Genel Başkanı Mesut Demir, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'ye hizmet ve çalışmalarından ötürü plaket takdim etti.