İstanbul'da bir anaokulu öğrencisi olan E.K. ve annesi, öğretmenleri Rebecca Kate Richardson hakkında Ocak 2019'da polise şikayet başvurusunda bulunmuşlardı. Bunun sonucunda başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Rebecca Kate Richardson, suçlamaların hayal ürünü ve iftira olduğunu iddia etmiş ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ancak duruşma sürecinde ortaya çıkan bazı yeni gelişmeler oldu.

Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya, tarafların avukatları katıldı. Müşteki avukatı Dicle Matur Çökelek, sanığın yurt dışında olduğunu ve Türkiye'ye gelmeyeceğini belirterek, kırmızı bülten çıkarılmasını talep etti. Ayrıca, mağdurun raporları incelendiğinde bir kadına ait DNA örneğinin bulunduğunu söyleyerek, sanığa ait olup olmadığının tespiti için inceleme yapılmasını talep etti.

Sanık avukatı Ahmet Ömer Bayraktar ise müvekkilinin yargılanmaktan kaçmadığını, yurt dışındaki adresinin bell olduğunu ve kırmızı bülten çıkarılmasının sert bir tedbir olduğunu ifade etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına karar vererek duruşmayı erteledi. Bakırköy 19. Ağır Ceza Mahkemesi de Rebecca Kate Richardson hakkında yakalama kararı çıkardı.