İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi'nde 2021 yılı faaliyet raporunu sunarken meclisten yeni geçen indirim kararı hakkında konuştu. İmamoğlu şunları söyledi:

* Öğrenci indirimi yapacağız dedik seçimden önce. Mazot 6 lirayken, 85 liraya öğrenciye sattığınız kartı, 40 liraya indirdik. Mazot 20 lira olmuş. Şu anda öğrenci kartı 109 liraya çıktı son zamla.

* Diyorsunuz ki; ‘78 liraya sat. O zaman sattığın 85 liradan daha ucuza sat.' Bana popülizmden bahseden arkadaşa diyorum ki; Allah akıl versin. Kendi çocuklarınıza gidin, anlatın bunu; size gülerler. Deyin ki; ‘Ey evladım, sevgili kızım, sevgili oğlum. Üniversiteye gidiyorsun. Liseye gidiyorsun. O zaman ortaokula gidiyordun.

“TABİİ Kİ VETO EDECEĞİM”

* Ben sana o zaman, bu kartı 85 liraya satıyordum. Bu arkadaş var ya bu Ekrem İmamoğlu, bunu 40 lira yaptı. Ya o zaman da mazot 6 liraydı. Hatta biz gezmeye gidiyoruz ya, arabamız o zaman 200 liraya doluyordu. Şu anda 600-700 liraya doluyor. Bu adam kalkmış, bir de bunun üstüne yüzde 40 zam yapmış, olmuş 109 lira. Biz, onu 78 liraya indireceğiz.' Sana ne der biliyor musun? ‘Ya baba, anne sen önce git arabana koyduğun mazotun fiyatını indir' der.

* 4 katına çıkartmışsınız bunu, bir de adama gidip, ‘Bunu 78 lira yap' diyorsunuz. Bütün gençler size güler. Samimiyetsizliğinizi bilir, görür. Evlatlarınıza, çocuklarınıza anlatamazsınız. Tabii ki veto edeceğim. Siz hizmet mi yapmak istiyorsunuz? Gençlere yardımcı mı olmak istiyorsunuz? Bursları 2 katına çıkartın. Öğrenci evlerinde elektriği yüzde 40 indirin.