Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına İYİ Parti'den yükselen itirazlarla Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevine getirilmesi planlanan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın Kılıçdaroğlu ile beraber sahaya inmesi oy tablosundaki durumu değiştirdi.

Seçimlere sayılı günler kala sahaya inen belediye başkanlarının, seçim sonrası için verdiği mesajların seçmende nasıl bir izlenim bıraktığı sorusundan hareketle açıklamada bulunan ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki, son seçim anket sonuçlarının ışığında yorum yaptığının altını çizerek, Kılıçdaroğlu'nun oy oranlarında gözle görülür bir artış olduğunu söyledi.

19-22 Nisan'da yaptığı ve kamuoyuyla paylaşılan anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ORC Araştırma Başkanı Mehmet Pösteki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda kazanacağını iddia etti.

Seçimlerin ilk turda Millet İttifakı lehine sonuçlanacağını söyleyen Pösteki, İmamoğlu ve Yavaş'ın etkin çalışmaları ile muhalefet seçmenenin tek bir adaya yoğunlaştığını belirtti.

Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi

Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile gündem olan Muharrem İnce hakkında da çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Mehmet Pösteki, Memleket Partisi'nin oy oranlarının 2 bandına, İnce'nin de oy oranlarının 3,5-4'lere kadar düşeceğini söyledi:

"Ama İmamoğlu ve Yavaş gibi diğer isimlerin sahaya çıkmasıyla insanların fikirleri değişmeye başladı. İnce ve Memleket Partisi'nin oylarının düşüşe geçtiğini gözlemledik. Millet İttifakı'nda masa krizi devam ederken Muharrem İnce bu durumu çok iyi kullandı. İyi çalışmalar yaptı, sosyal medyayı iyi kullandı. Özellikle gençlerin beğenisini kazandı. Ama İmamoğlu ve Yavaş gibi diğer isimlerin sahaya çıkmasıyla insanların fikirleri değişmeye başladı. İnce ve Memleket Partisi'nin oylarının düşüşe geçtiğini gözlemledik. Muharrem İnce'nin oy oranının yüzde 3,5-4'lere kadar düşeceğini ve Memleket Partisi'nin oy oranının seçimlerde yüzde 2 bandında olacağını düşünüyorum."