Altılı Masa, son 3 gündür yaşanan siyasi krize rağmen, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş için cumhurbaşkanlığı yardımcısı olması konusunda teklifinin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'nın diğer üyeleri tarafından kabul edildikten sonra Altılı Masa toplantısı başladı. 

Toplantı sonucu genel başkanlar Saadet Partisi'nin genel merkez binasının önünde toplanarak vatandaşların önünde cumhurbaşkanlarının adayını açıkladı.

Aday olarak belirlenen CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu 12 maddede anlaşıldığını açıkladı.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlerle Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atacaklardır, dendi. Böylece İmamoğlu ve Yavaş'ın ne zaman kabinede bulunacağı belirsizliği korudu. CHP'li Özgür Özel, İmamoğlu ve Yavaş'ın bir sonraki yerel seçimlerden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini belirtmişti.

İttifak partilerinin her biri kabinede en az bir bakan ile temsil edileceği bildirilirken Cumhurbaşkanlığında bulunan Politika kurulları ve ofisler lağvedilecektir, dendi. 

Millet İttifakı iktidara gelince yeni seçim olmadan 13. Cumhurbaşkanı ve TBMM görevini tamamlamış olacağını bildirdi.

CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi önüne giderek orada da bir konuşma gerçekleştirecek.