İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gençler, bu ülke sizinle kalkınacak, bu milletin evlatlarıyla kalkınacaktır.

7 tavsiyeyi en iyi bilen Konyalı'dır: Cömertlikte ve yardımda ırmak gibi ol. Şefkat ve merhamette güneş gibi ol. Başkalarının kusurlarını örtmede gece gibi ol. Öfke ve sabırsızlıkta ölü gibi ol. Tevazu ve tevazuda toprak gibi ol. Hoşgörüde deniz gibi ol. Kendin ol ya da göründüğün gibi ol.

86 milyonun birliği denen bir şekilde birleşeceğiz. Tek bir kişi dışarıda bırakılmayacak. Herkesi kucaklamak için buradayız.

Erzurum'dan selamlar getirdim. Bana değil, halka, demokrasiye taş attılar!

40-50 belediye otobüsünün belediye tarafından çekildiğini öğrendik. Aranızda provokatörler olabilir, zor günlerden geçiyoruz. Sizi kışkırtmak isteyenler olacak ama ben size genç bir hanımın yazdıklarını okuyacağım: Taş atsınlar, biz çiçekle cevap verelim! Herkes kendine yakışanı yapar! Aldatanları da aldatanları da iyileştirmek için buradayız. İyilik galip gelecek!

Erzurum Valisi 5 bin polisle sorun olmayacağının garantisini verdi. Havalimanından ayrıldık ve yolda herhangi bir güvenlik önlemi görmedik. Otobüsümüz vatandaşlara hitap ederken karşı taraftan 150-200 kişi üzerimize taş atmaya başladı. Güzellerime taş atan 150-200 kişinin Erzurumlularla hiçbir ilgisi yoktur. Meydan taşlanırken süreci izleyen ve güvenlik güçlerine hiçbir şey yapmama talimatı veren polis şefi! O gün orada yüzü kıpkırmızı, ağzı kuru ve sinirli bir belediye başkanı vardı. Onu tanıyorum. Ne belediye başkanı, ne kaymakam, ne de emniyet müdürü Erzurum halkına yakışmayan bir davranışta bulundu. Olmadı! Gerçek Erzurumluların nasıl üzüldüğünü biliyorum. Bu demokrasi ve kardeşlik düşmanları bu şehrin üzerine bir toz zerresi bile bırakamazlar. Erzurum'u biliyorum.

Hatta o taşları atmaya teşvik edilen, kandırılan o gençleri iyileştirmek için buradayız. Hatta onları tedavi edeceğiz.

Gençleri tahrik edenler, yanıltanlar 14 Mayıs'ta evlerine gidecek!

Taşları bu ülkenin insanına, bu milletin huzuruna, bu milletin hoşgörüsüne atıldı.

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi

Göreceksin, korkma. Cesaret, küçük bir aşk alevi olmaktan gelir. En büyük cesaretim ne biliyor musun? 86 milyon insanı tek tek sevmezsem ben neyim? Hepinizi çok seviyorum!