Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam yapılacak?

İlk tur seçimlerinden 13. Cumhurbaşkanının çıkması ikinci tur seçimlerinde heyecanı arttırdı. İkinci tura kalan Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sahadaki çalışmaları son hız devam ediyor.

Türkiye, 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanının seçmek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor.

14 Mayıs seçimlerinde yüzde 5,17 oy alan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini kamuoyunda doğrudan açıklarken; Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi bekleniyor. Özdağ'ın Kılıçdaroğlu ile 7 maddelik mutabakat metni üzerinde anlaştıkları öğrenilirken, iki liderin bugün ortak basın açıklaması yapacağı duyuruldu.

İkinci tur için çeşitli senaryolar konuşulurken, ilk tur sonuçlarına hata payı ile beraber gerçeğe yakın şekilde tahmin eden Hakan Bayrakçı, CNN Türk ekranlarından ikinci tur için oran verdi. 

Hakan Bayrakçı, milleyetçi kesime dikkati çekerek, oy dağılıma ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Anladığımız kadarıyla Zafer Partisi, Kılıçdaroğlu'na destek verecek. Şu an görünen iki lider yüzde 90 basın toplantısı yapacaksa bu sadece malumun ilanı olur.

Özdağ, Kılıçdaroğlu'na destek verdiği anda milliyetçi seçmene verdiği 'ben 3. bir yolum' imajı ortadan kalkar. Destek verdiği anda oyları süreç içerisinde 2,2 bandında kalmaya devam eder. Yeni bir milliyetçi parti alternatifi olduğunu ortaya koyamaz.


Diyelim ki Özdağ, çıkıp Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Sinan Oğan'ın 5,17'lik oyu ne olur? Bunu da açıklayayım. Tahminlerimize göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 53-54'lerle seçimi kazanır. Şu anda yapılmış bir çok ankette de bu sonuç çıkıyor.

14 Mayıs seçimden önceki ve seçimden sonraki araştırmalarda da 5,17'lik oyu orantılı olarak dağılıyor. Bu bir şey değiştirmiyor yani. Bana göre bu iş bitmiş."