Bakan Kurum, projeye  5 milyon 135 bin kişin başvurduğunu açıkladı. Ayrıca bakanlık olarak Giresun'a  bir buçuk milyar liralık 24 projeye de devam edildiğinin altını çizdi.

 İlk evim ilk iş yerim projesine yapılan başvurunun bir rekor olduğunu belirterek "Başvurular tarihi bir rekor kırdı, geçerli 5 milyon 135 bin başvuru yapıldı ve bu başvuruların 2 milyonu aşkını da gençlerimiz. Gençlerimiz bize her zaman güvendiler, her zaman biz onlarla birlikte yol yürüdük ve Allah'ın izniyle yürümeye devam edeceğiz. Bu kapsamda Giresun'umuza bin 550 konut kazandırıyoruz. İlk Evim Arsa projemiz kapsamında da Giresun'umuzda tam 2 bin konutluk altyapısı hazırlanmış, yolları, altyapısı, imarı tamamlanmış arsalarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz." dedi.

Giresun'a gerçekleştirilen yatırımlara değinerek "Bugün baktığınızda sadece bakanlık olarak şehrimize sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçelerinden üstyapı ve altyapı yatırımlarına kadar bir buçuk milyar liralık 24 projemiz devam ediyor." diye konuştu.