2020 Şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevden alınarak araştırmacı kadrosuna atanan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALİREİSOĞLU açtığı davayı kazandı ve  görevine döndü. 

Ahmet ALİREİSOĞLU'nun yerine göreve getirilen Volkan PULLU ise son kararname ile kadrosunun bulunduğu Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine geri döndü. 

Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU Kimdir?

Ahmet ALİREİSOĞLU Samsun’un 19 Mayıs İlçesinde 1970 yılında doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Samsun’da bitirdikten sonra 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu.

1995 yılında öğretmenliğe başlayan Ahmet ALİREİSOĞLU 2005 yılına kadar çeşitli ilköğretim ve  liselerde öğretmen olarak çalıştı. Meslek hayatını 2005 yılında eğitim yöneticisi olarak  sürdürürken okul müdürlerinin yetişmesi  daha nitelikli hale getirilmesi hedefini gözeten çeşitli sivil toplum organizasyonlarının gerçekleştirdiği farklı projelerde yer aldı. 2014 yılında Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak çalışmaya başladı.

 Meslek  hayatı içerisinde eğitim yönetimi ve denetimi alanında iki yüksek lisans programı daha bitirdikten sonra  eğitim yönetimi ve denetimi alanındaki okul yöneticileri ve liderlikle ilgili doktora programını  tamamladı.

İyi derecede İngilizce bilen Ahmet ALİREİSOĞLU evli  ve üç çocuk babasıdır.