Türkiye yine asgari ücreti tespit etme maratonuna giriş yaptı. Milyonlarca asgari ücretle çalışan vatandaş, asgari ücrete uygulanacak zam ile yatıp kalkarken AK Parti kulislerinde dile getirilen rakamlar ilk defa ortaya çıktı. Konuşulan iddialara göre asgari ücret hususunda AK Parti kurmayları 8 bin lira ile 8.300 lira gibi rakamları konuşuyor.


Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulunda süren 2023 bütçe görüşmelerinin ana gündem maddesinden biri asgari ücretin 2023 yılında ne kadar olacağı olmaktadır.


Asgari Ücrete %50 Zam Mı Yapılacak?

2023 senesine yönelik asgari ücret tespitlerine tarafların çalışmaları devam ederken, AK Parti kulislerinde ise asgari ücrete yaklaşık olarak %50 oranında zam yapılması beklentisi olduğu bildirildi.


AK Parti'nin Konuştuğu Asgari Ücret Rakamları

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Adalet ve Kalkınma Partisi kulislerinde yapılan asgari ücret değerlendirmelerine göre 8.000 TL'den 8.300 TL'ye kadar bir rakamın telaffuz edildiği dile getiriliyor. 

Buna göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıklamalarında 2023 senesinde geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında başlatılan araştırma neticelerine göre işçi veya işveren olmayan çeşitli meslek gruplarından yurttaşların oluşturdukları kamuoyunun 2023 senesi askeri ücret açısından 7.845 TL gibi rakamlardan söz edildiği belirtilmişti.