14 Mayıs seçimlerine 2 gün kala Cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesi ile gündemi sallayan Muharrem İnce, ilk turda ''tarafsızlık' ilkesini devreye alarak adaylardan birine destek açıklamasında bulunmadı.

İkinci tur için ise Memleket Partisi'nde yapılan hazırlık dikkat çekti.  Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin, ikinci tur tutumu için partisinin MYK'sını toplayacağı öğrenildi. Söz konusu kritik toplantıda  Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararı çıkabileceği iddia edildi.

Muharrem İnce'nin 28 Mayıs seçimlerinde “seçmenini serbest bırakma” eğiliminde olduğu konuşulurken; kurmaylarının yüzde 60'ı, ikinci tur seçimlerinde "Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yapılması gerektiğinden" yana tavır sergilediği kulsilerden öğrenildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, yarın gerçekleştirilecek Memleket Partisi MYK toplantısının ardından ise Muharrem İnce’nin, “ikna edildiği takdirde” sessizliğini bozacağı ve partisinin “Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararını açıklayabileceği” şeklinde kamuoyunda doğrudan bir açıklama yapması bekleniyor.

Türkiye'de yüzde 1'lik kesim servetin yüzde 40'ını alıyor Türkiye'de yüzde 1'lik kesim servetin yüzde 40'ını alıyor