Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu

Bugün Türkiye genelinde Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi propaganda yasağı başladı. Yarın, oy verme işlemi saat 08.00'de başlayacak ve saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü yasakları ise sabah saatlerinden itibaren uygulanmaya başlayacak.

27 Mayıs tarihinde saat 18.00'de başlayan propaganda yasağı, 24 saat boyunca devam edecek. 28 Mayıs tarihinde, sandıklar kapanana kadar propaganda içeren haber ve yayınlar yapılamayacak. Ancak saat 18.00 ile 21.00 arasında Yüksek Seçim Kurulu'nun seçime ilişkin haber ve tebliğleri yayımlanabilecek. Saat 21.00'den sonra ise bütün yayınlar serbest olacak, ancak YSK tarafından bu saatin daha erkene alınması durumunda değişiklik yapılabilir.

28 Mayıs 2023 Pazar günü sabah saat 06.00 itibarıyla uygulanmaya başlayacak olan diğer kısıtlamalar arasında alkollü içki satışının gece 24.00'e kadar geçici olarak yasaklanması yer alıyor.

Seçim gününde kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek servisi yapılacak. Düğünler ise saat 18.00'den sonra gerçekleştirilebilecek. Yerleşim yerlerinde, emniyet ve asayişi koruma görevlileri dışında kimse silah taşıyamayacak.

Bu kısıtlamalar, seçim gününde düzenli ve güvenli bir ortam sağlamak amacıyla uygulanmaktadır.