Yeni yıla girilmesiyle piyasadaki artışlar devam ediyor.Bu yaşanan artış hala durmamakta.Bir aydır süregelen otomobil piyasasındaki artış yüzde 35 bantlarına gelmiş durumda.Galericiler ikinci el araba taleplerinin devam ettiğini lakin araçların tedarikini yapamakadıklarını aktardı.

Piyasanın öngörülemeyen dalgalanmaları talep artışlarını hala kesmiyor.Bu varolan talep artışı araba fiyatlarını tetikliyor.Galericilerse toplu araç alımlarında sorun yaşadıklarını ve piyasanın tıkandığını belirtiyor.

Bu konuda açıklama yapan galerici Gökhan Ardeşen, “Bu yükseliş yılbaşından 15 gün önce başladı. Suni bir yükseliş sanıyorduk biz bu yükselişi fakat bu yükseliş gün geçtikçe devam ediyor. Araba almak çok zorlaştı. Bununla beraber talep de devam ediyor. Toplu araç aldığımız yerlerden araç tedariki yapamıyoruz. Matrah düzenlemesi ile birlikte fiyatların düşeceği düşünüldü fakat sıfır araç olmadığı için bu ikinci ele olumsuz dönüş sağladı. Bu da araç fiyatlarının yükselmesine neden oldu” şeklinde açıklamada bulundu.

Artışların hala devam ettiğini belirten Ardeşen,“Bizlerde öngörü kalmadı. Bu araç bu para etmez diyoruz. Araç satılıyor ya da biz o fiyata alınmaz denilen aracı alıyoruz. Alıyoruz satıyoruz ne yapıyoruz bilmiyoruz. Piyasa kitlenmiş bir durumda” dedi