Kamudanhaber - Özel Haber 

Geçtiğimi günlerde Hazine ve Maliye bakanı Nurettin Nebati yaptığı açıklmada sıfır konutlar için uygun faizle kredi kullandırılabileceği haberini kamuoyuyla paylaşmıştı. Bakan Nebati 0,69 kredi oranıyla sıfır konut alınabilmesine imkan sağlayan ucuz kredi kampanyasının ardından şimdi de ikinci el konutlar için düşük faizle kredi olanağı sağlayan kambanyanın bilgisini verdi. 

Konuyla ilgili çalışmalar sürerken ikinci el konut kampanyasında uygulanacak kredi oranının ne olacağı merak konusu oldu. İkinci elde 0,69 gibi bir oranın mümkün olmayacağı ifade edilirken diğer seçenekler masada. 

Uzun süredir ev sahibi olma hayali kuran vatandaşlara can suyu gibi gelen 180 ay vadeye kadar 0,69 faizli sıfır konut kredisi 16 Ocak’tan itibaren kullanılabilecek. Kampanya ya gelen yoğun talebin ardından ikinci el konutlar içinde vatandaşların yoğun isteği üzerine hükümet yetkilileri kayıtsız kalmadı. 

Beklentileri karşılamak amacıyla Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati yaptığı açıklamada ikinci el konut kredisinde de düşük faizli bir uygulamanın hayata geçirileceği müjdesini verdi. Sıfır konutlardaki gibi 0,69 olamayacağını fakat 0,79, 0,89,0,99 gibi seçenekler üzerinde çalışıldığını belirtti.  Halihazırda bankalarde mevcut uygulama 1,24 faiz oranına 120 ay vade şeklinde.