Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , ikinci el konutlar için de destek programlarına dahil olacak bir proje hazırlanıyor dedi.

Planlamaların devam ettiği projenin amacı ilk evini alacak kişilere ve yeni konut arzına odaklanmak, aynı zamanda üretimi ve istihdamı artırmak. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye’nin önceliğinin konut edinimi konusunda olduğunu ve bu amaç doğrultusunda ikinci el konutların desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Özelmacıklı, yeni bir proje olarak kabul edilen ikinci el konut destek programının, ilk defa konut alacak kişilere belirli bir süre oturma şartı getirileceğini ve bu sayede Türkiye’deki konut edinimi kolaylaşabileceğini vurguladı. Aynı zamanda, yeni konut sahibi olabilmek için gerekli maliyetlerin sıfır projelerde zor olabileceği ve orta gelirlilerin her zaman ikinci el konut alternatiflerine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Konut üretiminin ise mevcut araziler dışındaki yerlerde yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Sonuç Olarak; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra, piyasalarda heyecanlı bekleyiş sürmekte. İkinci el konut destek programının nasıl uygulanacağı ve kredi faizlerinin ne olacağı konularında henüz resmi açıklama bulunmamaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu hakkında detaylı bilginin en kısa sürede verileceği bilgisini paylaştı.