2022 yılında çip kriziyle birlikte otomobil sektörü alarm vermişti. gerek sıfır araç bulmada gerekse ikinci el araç fiyatlarının tavan yapması vatandaşları zorlayarak araç bulmaya ve bütçe yetersizliğine neden olmuştu. İkinci el araç almak isteyenlere ucuz araç alma imkanı doğdu. 

Galericiler indirim için tarih verdi. O tarihten itibaren 2. El araç piyasasında büyük indirim başlayacak. Acele etmeyin, bekleyin. Çünkü sadece birkaç hafta sonra otomobil fiyatlarında indirim geliyor.

15 GÜN SONRASINA DİKKAT
Galericiler, Ramazan Bayramı öncesinde 2. El araç piyasasında hareketlilik bekliyor. Ramazan Bayramından önce araç satışlarının hareketleneceğini düşünen galericiler, 10-15 gün içerisinde araç alımlarının artacağına inanıyor. 15 senedir galericilik yapan Mutlu Saygın şu anda piyasada yaşanan durgunluğun en önemli nedeninin fiyatlar olduğuna dikkat çekerken “İnsanlar bayramda tatile ve gezilere de gitmek istiyorlar. Onlar sayesinde bir 15 gün içinde bir hareket bekliyoruz. 250 bin TL ve 400 bin TL fiyat aralığındaki araçlar çok hızlı satılıyor. İnsanların alım gücünde yaşanan düşüş vatandaşları 250 bin TL değerindeki araçlara yöneltiyor.” Dedi.

200 BİN TL ARAÇLARA TALEP YÜKSEK
40 yıldır piyasada olan Uğur Kaplan da deprem nedeniyle araç piyasasının olumsuz etkilendiğini dile getirdi. Bayramdan önce bir hareketlilik olmasını beklediklerini belirten Kaplan, “Şu an tek talep 200 bin TL fiyatlarında seyreden araçlarda var. Ancak bu fiyatlara güzel bir araba bulmak çok zor” diye konuştu.